28. september 2023

Tre utøvere på samling med rekrutteringslandslaget i kast

Fra v: Sondre Langøy, Ida Ramslien og Helene Ramslien

I helgen fikk tre utøvere fra FIL AKS-77: Helene Ramslien (f.06), Ida Ramslien (f.07) og Sondre Langøy (f.07) samt to trenere Gunn Torhild Ramslien og Amund Langøy, hospitere under landslagssamling U20 i kast. Samlingen ble holdt på Olympiatoppen i Oslo.

Helene er invitert med rekrutteringslandslaget som fast hospitant mens Ida og Sondre deltok for første gang.

Samlingen startet med middag på Olympiatoppen før turen gikk til Bærum Idrettspark for testing og kasting innendørs. Utøverne ble testet i velkjente øvelser som lengde uten tilløp og liakov (kast bakover med kule). Ekstra stas på denne samlingen var at sølvvinner fra OL og bronsevinner fra VM (slegge), Eivind Henriksen bidro som trener i slegge. Ida og Sondre som har slegge som sin hovedøvelse fikk nytte godt av Eivinds spisskompetanse! Helene deltar på samlingen i diskos og fikk her kyndig oppfølging av fagansvarlig kast, Thomas Rosvold.

Lørdag startet dagen med frokost etterfulgt av foredrag med Antidoping Norge, og så med Eivind Henriksen om trening og treningsfilosofien hans. Etter lunsj var det kast-økter på Olympiatoppen og i Bærum idrettspark. Som avslutning på en lærerik og spennende dag gjennomførte laget en basistreningsøkt med Raik Tiatze. Her ble balansen og bevegeligheten virkelig satt på prøve! Kvelden ble avsluttet med god middag og sosialt samvær med laget. Søndag var en siste mulighet til å få med seg gode teknikk tips gjennom en kast-økt før lunsj og hjemreise.

Vi retter takk til Norges Friidrettsforbund og særlig U20 laget med Thomas Rosvold og Jørund Årdal i spissen. Både inviterte utøvere og trenere reiser hjem med ny kunnskap og forsterket motivasjon. Vi kommer gjerne igjen!

Se glimt fra samlingen under:

Utøverne klare for en utfordrende basisøkt
Fra v: Sondre Langøy, Eivind Henriksen (!) og Ida Ramslien
Sondre Langøy i ringen mens Eivind Henriksen (Tjalve) og Jørund Årdal (Norway) følger nøye med.

Legg igjen en kommentar