28. september 2023

Under friidrettsgallaen til Hordaland Friidrettskrets som ble arrangert lørdag 22. oktober på Scandic Hotell Bergen ble det gitt utmerkelser til FIL AKS-77 herunder Årets Frivillige og Årets Arrangørklubb utenfor bane. Mandag 24. oktober ble det under «Takk for innsatsen» arrangement for markering av frivillig arbeid ifb. Knarvikmila ble det gitt pris for Administrativ Innsats i Norges Friidrettsforbund.

Årets Frivillige – Jarle Sæbø – FIL AKS-77:
Hordaland Friidrettskrets (HFIK) ønsker for 2022 å hylle 3 store frivillige krefter. I begrunnelse fra HFIK ble følgende sagt:

Felles for alle 3 er at de bruker det meste av sin fritid på friidretten. Gjennom utrettelig innsats har de skap en sosial, inkluderende og utviklende arena for barn, ungdom og voksne. De engasjert seg som trenere for barn, ungdom og voksne innenfor banefriidrett og løp utenfor bane. I tillegg er alle engasjert i administrative oppgaver i styrer og utvalg i sine respektive klubber. Alle tre er ja mennesker og er de første som stiller opp på dugnader og ved arrangement. De er fortsatt unge alle sammen og vi håper å beholde disse fantastiske menneskene i friidretten i all uoverskuelig fremtid.

For FIL AKS-77 er Jarle ein uvurderlig ressurs. Han har vore styremedlem, styreleiar, trener, er forbundsdommer og bidratt på utallige arrangement for barn, unge, vaksne og godt vaksne. Jarle blei under friidrettsgallaen løfta fram som ein av dei absolutt beste dommerne i Hordaland. Jarle er alltid positiv og bidrar til klubbens beste. Vi er enormt takknemlig for alle dugnadstimer som har blitt lagt ned og er svært glad for velfortjent pris og oppmerksomhet.

Fra v: Kristian Jarnung, Cidi Nzitia og vår egen Jarle Sæbø
Årets arrangør utenfor på bane i Hordaland Friidrettskrets 2022 – Knarvikmila med FIL AKS-77

Hederspriskomiteen, sammen med Kretsstyret vurderer alle kretsens arrangørklubber, med kriterier som: Antall approberte arrangementer utenfor bane, antall deltakere, gjennomføringsevne, media dekning, fokus på miljø og bærekraft, opplevelse for deltagere og publikum, nyvinning, verdi for friidretten.

Begrunnelse pris:

Klubbens største arrangementskonsept hadde 40 års jubileum i år. Eventyret startet med et internasjonalt banestevne der Henry Rono satt verdensrekord. Arrangørene har i en årrekke vært en ledende aktør innenfor mosjonsløp og Folkehelsearbeid. I 2022 hadde de over 6000 deltakere totalt. Største del-arrangementet er UngdomsMila med over 2800 deltakere. Dette arrangementet er et av Norges beste verdiarrangementer med kursing i viktige samfunnsfunksjoner som: trafikksikkerhet, miljø, antidoping, personlig økonomi, sjømat med mer. Arrangøren har i 40 år vært nytenkende og til stadighet kommet opp med nye spennende arrangementskonsepter, der Folkehelsearbeidet og betydningen av å være en god samfunnsbyggende aktør har stått i fokus. Arrangementene rekrutterer utøvere og frivillige til Friidretten.

Ronny Borgen med Helge Brekke mottar pris på vegne av Knarvikmila og FIL AKS-77.


Diplom for administrativ innsats – Norges Friidrettsforbund
Diplom ble tildelt John Flatøy for framifrå arbeid de siste 20 årene for FIL AKS-77, Hordaland Friidrettskrets og Knarvikmila. John har ført rekneskap for FIL AKS-77, Knarvikmila, vært tidtaker på utallige løpsarrangement både på og utenfor bane. John har også velvillig stilt opp for andre klubber og har vore og fortsatt er ein formidabel ressurs i FIL AKS-77 og i Knarvikmila.

Vi er svært takknemlig for jobben John har gjort i FIL AKS-77 og i Knarvikmila og som han fortsatt gjer. Vi gratulerer John med svært velfortjent heder og oppmerksomhet.

Legg igjen en kommentar